dinsdag, 22 januari 2019
  • 01
    01
  • 02
    02
  • 03
    03
  • 04
    04

Universiteit Leiden

LIACS, het Informatica Instituut van de Universiteit Leiden, heeft een lange traditie in het combineren van theoretische, toegepaste en experimentele manieren van aanpak op het onderwerp van studie. Dit heeft zijn weerslag in het onderzoeksprofiel van het instituut en in het voor studenten aangeboden curriculum. LIACS heeft vele internationale contacten en het onderhoudt uitstekende contacten met zowel onderzoeksgroepen van andere Nederlandse universiteiten als met de Nederlandse industrie. LIACS is net buiten het centrum van Leiden gehuisvest, temidden van andere research instituten en high-tech ondernemingen.

De opleiding Informatica is vooral gericht op kennismaken met en deelnemen aan onderzoek en/of toepassingen van de Informatica. De studie bestaat uit een driejarige bacheloropleiding, gevolgd door een tweejarig masterprogramma. Deze opleidingstijd heb je nodig om je goed voor te kunnen bereiden op een loopbaan in de Informatica. In de bacheloropleiding krijg je een stevige theoretische en praktische basis om onderzoek te doen of toepassingen te creëren. Je verwerft een breed overzicht over het gehele vakgebied en wordt vertrouwd gemaakt met de belangrijkste onderdelen daarvan. In het laatste semester van de bacheloropleiding krijg je de mogelijkheid accenten te leggen op gebieden die in het bijzonder je belangstelling hebben en je maakt kennis met de praktijk van het wetenschappelijk onderzoek of van de toepassingen in de door jou gekozen deelgebied(en) van de Informatica. Over het algemeen ligt de nadruk op de studie van de Informatica als wetenschap en de Informatica en haar toepassingen maar ook haar rol in de samenleving komen aan de orde.

De twee steunpilaren in de masterprogramma's zijn onderzoek en innovatie. De masteropleidingen bieden de student een grote mate van vrijheid in het vaststellen van het programma en het tweede jaar van de masteropleidingen is uitsluitend gewijd aan onderzoeksprojecten.Naam opleiding Titel Toelatingseis
Monodisciplinaire Informatica BSc ¹ VWO, Wiskunde B1,2
Major Informatica en Minor Bedrijfswetenschappen BSc ¹ VWO, Wiskunde B1,2
Major Informatica en Minor Psychologie BSc ¹ VWO, Wiskunde B1,2
Major Informatica en Minor Taalwetenschap BSc ¹ VWO, Wiskunde B1,2
Informatica MSc ¹ BSc*
Informatica MSc ¹ BSc*
Informatica MSc ¹ BSc*
Informatica MSc ¹ BSc*
Informatica MSc ¹ BSc*
Informatica MSc ¹ BSc*
Media Technology MSc ¹ BSc*
ICT in Business MSc ¹ BSc*
Informatica PhD/Dr ¹ MSc

 

¹
BSc = Bachelor of Science
MSc = Master of Science
PhD = Doctor of Philosophy; Dr = doctor

²
In samenwerking met de Technische Universiteit Delft

* Ook een HBO Informatica bachelordiploma

 

 

 

 

logo leiden