dinsdag, 22 januari 2019
 • 01
  01
 • 02
  02
 • 03
  03
 • 04
  04

Wat is informatica?

Heb je er weleens goed over nagedacht hoe smartphones, auto's, medische apparatuur, bankpassen en webwinkels eigenlijk werken? En hoeveel software er in zit? Tijdens een studie informatica leer je hoe je slimme software kunt ontwikkelen, hoe die te beveiligen is en hoe die te onderhouden is.

Software zit tegenwoordig bijna overal in, van wasmachines tot bruggen en koffiezetapparaten tot zwembaden en pretparken. Maar ook ziekenhuizen maken veel gebruik van software systemen net zoals banken, winkels, scholen, de politie etc. Met Informatica kun je dus heel veel kanten op. Het is niet alleen maar in een kamertje zitten programmeren maar kan juist ook heel interactief zijn met veel samenwerking om zo wensen en eisen te vertalen naar eenvoudig bruikbare software.

Van het programmeren van apps of games tot het opzetten van misschien wel het nieuwe Facebook, of van forensisch onderzoek tot medische apparatuur aansturen; informatica is bijna overal toe te passen. Op deze site kun je zien waar je Informatica kunt studeren en wat de onderlinge verschillen zijn zodat je de juiste opleiding kunt kiezen.beroep harm

Harm; werkt bij het NFI en analyseert dataverkeer ten behoeve van strafzaken

Tweets